Видео: Не сакаме децата да ни мастурбираат – хрватски родители во паника


Здружението „Грозд“ од Хрватска во изминатите неколку дена покрена акција за забрана за здравствено образование во школите, поради, како што тие велат, во склоп на предметот децата се учеле на безбобразни работи.

image description
„Како клучни проблеми во содржината на сексуалното учење, предавачите го истакнаа прикажувањето на родовата идеологија, според која, сосема е прифатливо за една девојка да замислува момче и обратно.

Тие истакнаа дека сексуалноста во наметнатото учење, се гледа како физички чин без вклучување на емоци, што е неприфатливо за католиците.

На тој начин ќе се учат децата да мастурбираат, ставаат кондоми, со согласност на партнерот за заштита при сексуалните односи.
Родителите за кои ваквото учење е неприфатливо, истакнаа дека за советите во школите, ги известиле и директорите, а потоа и министерството.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1