ВИДЕО од џиновската лигња прв пат снимена жива


lignjaЏиновска лигња од 8 метри е снимена од Tsunemi Kubodera на 900 метри длабочина крај местото Chichi.

Акцијата била заедничка на  Националниот музеј на Јапонија и јапонската државна телевизија заедно со телевизијата Дискавери која ќе објави посебен документарец за ова.

За џиновската лигња се поврзани многу митови и легенди, дека со краците обвиткувала и потопувала бродови. Ова митолошко суштество се викало ,,Кракен,,. Никој досега не ја видел оваа џиновска лигња жива. Неколкуте примероци што се видени биле мртви кои испливале на брегот.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1