Внимание: Ќе ви ја тагираат точната локација на фотографиите – уште еден удар на приватноста


Проблемот на приватноста на друштвените мрежи не е некаква непознаница, а многумина тврдат дека е невозможно целосно да се заштитиме.

PAKISTAN-UNREST-MEDIA-INTERNET-TALIBANЗа ваквиот проблем дополнително да се искомплицира, се погрижила страницата „The Beat“, која од фотографиите објавени на инстаграмот ги објавуваат и локациите на кои тие фотографии се направени.
Апликацијата ја направиле студенти од Универзитетот Рутгерс во Њу Џерси, кои со поврзувањето на Инстаграмот и Google Street View, овозможиле да се покаже местото каде што фотографијата била направена.
При пребарувањето можете да го напишете кој било град на светот снимен на Google Street Vieworn и да видите кои фотографии таму се снмени во последно време.

60740472 60740473

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1