Внимавајте: Ако од бојлерот слушнете ваков звук веднаш исклучете го


Сите добро знаеме дека пред туширање, задолжително бојлерот мора да се исклучи, но пости уште една работа на која треба да внимавате.

Овој уред покрај жешката вода и струја во него содржи и жешка водена пареа која е под притисок.

Имено бојлерот во најлош случај може и да експлодира, а до тоа може да дојде поради не контролирано загревање на водата, во тој случај бојлерот почнува да шушти и да се слуша водата која „клокоти“

Во тој случј проверете ја стрелката на термометарот и проверете до каде е. Ако е на крајот од црвената линија, веднаш исклучете го бојлерот и повикајте мајстор.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1