ВНИМАВАЈТЕ: Овие работи мора да ги избришете од вашиот Фејсбук профил!


Експертoт за безбедност Енди О’Донел алармира за неколку работи кои не треба да ги откривате на вашиот Фејсбук профил.

face alarm

1. Датум на раѓање

Знаејќи го вашиот датум на раѓање и уште 3 или 4 лични податоци, многу лесно некој може да ви го украде идентитетот. Ако навистина не сакате вашиот роденден да помине незабележано, барем не ја пишувајте и годината на раѓање.

2. Адресата

Ако во меѓувреме објавите дека сте на одмор или надвор од градот, им давате отворена врата на крадците.

3. Телефонскиот број

Како и адресата, и тој може да им ја открие вашата локација на несаканите „гости“.

4. Љубовниот статус

Љубовниот статус лесно се пребарува преку ‘+Facebook Graph Search’+ , што е одлично да навлечете некој манијак.

5. Информации за работата

Објавување на информации во врска со работата и проектите на кои (ќе) работите им остава простор на конкуренцијата истите да ги искористи во своја полза.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1