Во Гостивар и Тетово најмногу исчезнати лица


Според статистиката на исчезнати лица по кои МВР сеуште трага најмногу луѓе исчезнале во Гостивар и Тетово. Од вкупниот број на пријавени лица кој исчезнале, а сеуште се трага по нив, најголем број се од овие два македонски града.

Според информациите од Министерството за внатрешни работи, објавени на нивниот сајт, најмногу исчезнати лица има во Гостивар и Тетово. Од 13 лица која на сајтот на МВР се водат како исчезнати дури 6 се од гостиварско , а 4 од Тетово. Од три исчезнати деца по кои се трага на сајтот, две се од кумановско.

Од исчезнатите по кои се трага најголем број се мажи. Се работи за средовечни луѓе, исчезнале во околината на гостиварско и тетовско. Најмногу деца пак исчезнале во кумановско. На сајтот се трага по три деца Мирсада, Дане и Митат. Две се од кумановско и исчезнале во околината на своите домови.

Доколку некој има информација за овие лица веднаш нека се јави во најблиската полициска станица.

Родена 18.02.2005 година од т.Насер м. Бајрамша во Куманово каде и живеела на ул.Октомвриска револуција бб.Во моментот на исчезнувањето на 12.04.2010 година била облечена црвена блуза,сини фармерки и црни патики.
Објавена на 05.03.2012 13:16:00
Роден 04.12.2005 година од т.Драган м. Марина во Куманово каде и живеел на ул.Средорек бр.114. Во моментот на исчезнување на 27.03.2010 година бил облечен во бели сомотски пантолани и шарен дуксер.
Објавена на 05.03.2012 13:15:00
Роден 01.10.2002 година од т.Селајдин м.Јелдзе во с.Средно Коњари – Скопје каде и живеел.Во моментот на исчезнување на 19.03.2010 година бил облечен во горна зелена тренерка,плави фармерки и кафеави чизми.
Објавена на 05.03.2012 13:15:00
Веле Дојчиновски роден 06.03.1960 година во с.Тресонче а живеел во с.Ростуше Гостивар. Опис: висок 175см, црна коса. Исчезнат на 25.04.1992 година
Објавена на 05.03.2012 13:15:00
Велимир Дамјановски роден 11.10.1945 година во Гостивар каде и живеел. Опис: Висок 175см, црна коса, душевно болно лице. Исчезнат на 20.06.2001 година.
Објавена на 05.03.2012 13:11:00
Фикри Исмаил род. 15.03.1956 година во Охрид каде и живеел. Исчезнат на 08.12.2002 година во Гостивар.
Објавена на 05.03.2012 13:05:00
Трајанос Пападимитриу роден 01.01.1930 година во Гуменџа Грција а живеел во Гостивар. Опис: висок 170см, седа коса, склеротичен. Исчезнат на 15.12.2003 година во Гостивар.
Објавена на 05.03.2012 13:03:00
Џелил Османи роден 01.07.1984 година во с.Дуф Гостивар каде и живеел. Опис: висок 175см, кафена коса. Исчезнат на 03.07.2001г. во Гостивар
Објавена на 05.03.2012 13:01:00
Џелал Весели роден 20.07.1958 гопдина во с.Беловиште Гостивар каде и живеел. Опис: висок 170см , црна коса, ментално болен. Исчезнат на 21.04.2007 година во Гостивар.
Објавена на 05.03.2012 12:59:00
Саљи Салиу роден 01.06.1947 година во с.Ларце Тетово каде и живеел. Опис: висок 165см, кафени очи, и кафена коса. Исчезнат на 23.10.1999г. во Тетово.
Објавена на 05.03.2012 12:55:00
Зибери Абдилбари род.07.12.1954 година во Тетово каде и живеел. Опис: висок 165см, црна коса, ментално болен.Исчезнат на 20.10.2005 година во Тетово.
Објавена на 05.03.2012 12:52:00
Бети Грнчаровска родена 21.01.1968 година во Тетово каде и живеела. Опис: висока 175см., црна коса, протеза на заби. Исчезната на 12.08.2007г. во Скопје
Објавена на 05.03.2012 12:37:00
Стојановски Вељко роден 02.04.1951 година во Скопје каде и живеел. Опис: висок 175см; смеѓа коса. Исчезнат на 28.04.2010 година

Tags: , , , , , , , ,

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1