Во подрум пронајдено загубено руско богатство, злато, слики, икони…


Во тајна просторија во еден подрум пронајдено е загубено руско богатство, златни прачки, слики, икони .

Научниците од Националниот универзитет во Узбекистан откриле во една од зградите во историскиот дел на Ташкент богатство вредно повеќе од милион долари . Досега се сметало дека овие предмети биле загубени пред најмалку 80 години.

Загубеното руско богатство е пронајдено во тајна просторија која се наоѓала во подрумот на една од зградите.

Стручњаците откриле и експонати од колекцијата на дворецот на Романови во Ташкент од 1918 година и предмети кои им припаѓале на жртви на репресијата а Сталин и на руски научници, членови на царското семејство кои се преселиле од Европа и Санкт Петербург во Узбекистан.

Меѓу пронајдените предмети се и златен микроскоп од 19 век, златни пари, вредни книги, ракописи, слики, икони…

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1