Во Штип бил пронајден череп со едно око, без уши и три рокчиња


Пронаоѓач кој се занимава со карпеста уметност, во пештера во околината на Штип, случајно ископал череп со исклучително необична форма. Засега само еден општ лекар ја анализирал формата и заклучил дека черепот не е од човек, пишува порталот КралеМарко.мк.

C6880689DF339341AF707AB233463FAAСензација или квази-научност? Раководен од сопственото искуство за распознавање на човечки черепи случајно ископани при обработка на земјата, сопственикот на овој пронајден череп е убеден дека овие коски не се остатоци од човечко суштество.

Иако наликува на череп од човек, оваа глава од двете негови страни има остатоци од три пара коскени израстоци во вид на рокчиња. Черепот е со отвор за само едно око, без ушни шуплини и со три рокчиња на челото. Скелетот бил составен од необично долги коски на екстремитетите. Пронајдениот скелет не се наоѓал во хоризонтална положба, туку во исправена – блага вертикална положба. Черепот нема два очни отвори, ниту отвори за уши, специфична усна празнина без заби.

www.kralemarko.org.mk

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1