За херпес и акни лекот е паста за заби!



Заборавете на скапи и често неефикасни креми за акни, хемикали во вашите бањи . Покрај тоа што се користи за редовно орална хигиена покажа дека паста за заби е многу ефикасен за отстранување на мозолчиња или акни.

Принципот на работа се базира на употреба на паста за заби штом се појавува акната. При користење може да се осети боцкање тоа е зато што паста за заби силна.

При примена на паста за заби на мозолчиња се чекаат шеесет минути да се исуши и потоа исплакнете го местото со топла вода.

Херпес

пастата може да се корист и израсток на устата (лабијална херпес) се мачка на местото каде се осејка херпесот и за еден ден исчезнува. Делува на тој начин што ја ,,забетонирува,, површината и оневозможува да продре кислород неопходен за бактериите да се множат – а состојките на пастата пак ја сушат бактеријата буквално.

Паста за заби е докажано одлична алатка за зајакнување на ноктите.

Ставете паста за заби на вашите нокти и потоа тријте десет минути. Нежна масажа на вашите нокти без насилни движења за да не се оштетат.

Освен што кај жените пастата за заби има примена и кај мажите кои при бричење ненамерно се исекле. Можат да ставата од пастата со што ке го запрат крварењето .

Андријана Станојовска

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1