Животната борба на Зорица Брунцлик: На 18 години родила ќерка, таткото не сакал да ја признае


Зорица Брунцлик првата ќерка Марија ја родила на неполни 18 години, а таткото на детето воопшто не помислувал поради раѓањето на детето да се ожени со пејачка иако многу ја сакал Зорица.

Покрај неа, имал и официјална вереница! Кога тогаш признал за Зорица, за неговото семејство бил невиден срам да се ожени со пејачка. Сепак е согласил да ја признае ќерката и набрзо се оженил со официјалната вереница.

Неговото семејство било пресреќно. Се борела младата Зорица Брунцлик со животот како знаела и умеела. Ја растела ќерка си, а таткото на Марија никогаш не се јавил да праша за ќерката, ниту пак финасиски или поинаку да и помогне.

Дури многу подоцна, кога пејачката го средила својот живот, кога веќе имала три деца и станала голема ѕвезда, се појавил пред вратата од нејзиниот дом. Да ја види, да праша за ќерката, по многу години молчење.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1