Злоупотребен профилот на ќерката на спикерот Вељаноски


Фотографиите на кои, според порталот Либертас, е прикажана Ивана Вељаноска, ќерката на собранискиот спикер Трајко Вељаноски, на луд провод во Белград за време на новогодишните празници, се злоупотребени од личен профил на Инстаграм, тврди Дирекцијата за заштита на личните податоци за весникот „Вест“.

vest-zloupotrbaСè уште нема ниту дефинитивна потврда дека станува збор за фотографии на ќерката на Вељаноски.

„При­ват­ни­от жи­вот на ќер­ка­та на спи­ке­рот не­ма вр­ска со ра­бо­та­та на неј­зи­ни­от тат­ко. Пот­се­ту­ваме де­ка ме­ди­у­ми­те има­ат об­вр­ска да би­дат вни­ма­тел­ни и се­ри­оз­ни ко­га пи­шу­ва­ат за так­ви те­ми, би­деј­ќи се мно­гу чувс­тви­тел­ни и мо­жат да ја на­ру­шат при­ват­нос­та на гра­ѓа­ни­те” – рекле од Кабинетот на спикерот.

Неколку медиуми денеска објавија фотографија од ќерката на спикерот Вељаноски во костим за капење кои ја симнале од нејзиниот профил на инстиграм.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1