12 сериски убијци – од нивните последни зборови ќе ви поминат морници низ телото


Соочени со смртта, последните зборови на овие сериски убијци варираат од прифаќање и споделување љубов кон најблиските, па сè до негирање и очајно обидување за спас. Нивните изјави се навистина морничави, но она што е навистина застрашувачко е бројот на убиства кои тие го направиле…

1. „Гајле ми е дали ќе живеам или умрам. Слободно убијте ме.“

Име: Џефри Дамер (Канибалот од Миловки)

Криминално дело: Силување и убиство на 17 мажи и момчиња во 1980-тите години.

Казна: Претепан до смрт од други затвореници на 28 ноември 1994.

2 seriski ubiec

2. „Ура за анархијата! Ова е најсреќниот момент од мојот живот.“

Име: Џорџ Енгел

Криминално дело: Еден од четворицата одговорни за поставување бомба во Чикаго, 1886 година.

Казна: Бесилка на 11 ноември 1887 година.3 seriski ubiec

3. „Кажете ми. Откако мојата глава ќе биде исечена, дали сè уште ќе можам да го слушнам, барем на момент, звукот од крвта која ќе излегува од мојот врат? Тоа би било задоволство над сите задоволства.“

Име: Питер Киртен (Вампирот од Дизелдорф)

Криминално дело: Силување и убиство (како и пиење крв) на скоро 60 луѓе.

Казна: Гилотина на 2 јули 1931 година.4 seriski ubiec

4. „Јас сум владетел на мојата судбина. Јас сум капетан на мојата душа.“

Име: Тимоти Меквеј

Криминално дело: Убиство на 168 луѓе во 1995 година со бомба во Оклахома.

Казна: Смртна инјекција на 11 јуни 2001 година.5 seriski ubiec

5. „Зголемете го звукот на радиото и ќе си отидам тивко.“

Име: Питер Мануел (Ѕверот од Биркеншо)

Криминално дело: Силување и убиство на барем 7 луѓе.

Казна: Бесилка на 11 јули 1958 година.6 seriski ubiec

6. „Би сакал да им ја пренесете мојата љубов на моето семејство и пријатели.“

Име: Тед Банди

Криминално дело: Силување и убиство на непознат број жени за време на 1970-тите.

Казна: Електрична столица на 4 јануари 1989 година.7 seriski ubiec

7. „Бакнете ми го задникот.“

Име: Џон Вејн Гејси (Кловнот убиец)

Криминал: Силување и убиство на 33 мажи во рок од 6 години.

Казна: Смртна инјекција на 10 мај 1994 година.8 seriski ubiec

8. „Немам што да кажам.“

Име: Амелија Дајер

Криминално дело: Убиство на над 400 деца.

Казна: Бесилка на 10 јуни 1896 година.9 seriski ubiec

9. „Добрите луѓе се секогаш многу сигурни дека се во право.“

Име: Барбара Грејам

Криминално дело: Неодреден број убиства.

Казна: Гасна комора на 3 јуни 1955 година.99 seriski ubiec

10. „Јас сум невин, невин, невин. Нема грешка во тоа. Ништо не му должам на општеството. Јас сум невин човек и нешто многу лошо се случува вечерва тука.“

Име: Лајонел Херера

Криминално дел: Убиство на полицајци.

Казна: Смртна инјекција на 12 мај 1993 година.10 seriski ubiec

11. „Се гледаме на другата страна. Убијте ме… Подготвен сум да тргнам. Време е да започне забавата.“

Име: Џејмс Џексон

Криминално дело: Убиство на својата жена и нејзините ќерки.

Казна: Смртна инјекција на 7 февруари 2007 година.11 seriski ubiec

12. „Не можам да кажам точно од каде почна ниту што се случи, но навистина верувам дека тоа што ми се случи во Калифорнија беше дното. Бев во поправни и казнено-поправни училишта, но ах, тие таму создаваат чудовишта.“

Име: Дејвид Лонг

Криминално дело: Убиство на 3 цимери.

Казна: Смртна инјекција на 8 декември 1999 година.12 seriski ubiec

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1