3 години живеел како бездомник – но се се смени кога нашле заборавена сметка во банка


Џон Хелински (62) од Тампа, три години живеел како бездомник, откако му биле украдени личните документи.

Неговиот дом станала една картонска кутија пред автобуската станица.bezdomnik.jpg-500

Меѓутоа животот му се променил во моментот кога случајно е откриена банкарската сметка на која потполно заборавил.

Сметката е откриена кога полицијата и социјалните работници се обиделе да му пронајдат привремен престој. Во текот на потрагата по неговите лични податоци, се појавила и информацијата за банкарската сметка на која имало доволно пари за да се купи куќа.

Имено, банката во текот на реструктурирањето го променила името, поради што Хелински потполно заборавил на сметката на која редовно стигала социјална помош која не ја подигнувал.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1