Ахмети не преговарал со терористите – тие барале од него коридор да избегаат – не им дал


Лидерот на ДУИ  во интервујото вели дека одредени членови од терористичката група притиснати од жестокиот одговор на македонската полција, доведени пред целосна капитулација, исконтактирале со него со единствено барање да им отвори коридор. Ахмети вели дека тој такво нешто не можел да побара.  Јас не можам да ви одговорам на ова ваше барање, да отворам коридор, ниту да влезам во разговори за такво нешто.

Потоа до него  бил испратен сигнал дека терористите се подготвени да се предадат за што Ахмети го известил и Груевски кој според лидерот на ДУИ не верувал дека тоа ќе се случи. Ваквите тврдења одат во насока дека власта немала намера да преговара со терористите. ahmeti
Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1