Ако купениот фустан не ви се допаѓа, трговецот ќе мора да ви ги врати парите


Ако ви се расипе купениот нов телевизор или шпорет во првите петнаесет дена од гарантниот рок трговецот од каде што сте го купиле ќе мора да ви даде нов. Не е шега, туку право што ќе биде обезбедено со новиот закон за заштитата на потрошувачите, кој треба да се донесе следната година.

Повикувајќи се на законот, ќе може да го вратите и фустанот што сте го купиле без да го пробате и сте сфатиле дека не ви се допаѓа. И тоа нема да мора да го замените за друг како досега, туку ќе може да ги добиете назад и вашите пари,

Woman with bag looking through clothes in shopping mall

Нов закон за заштита на потрошувачите е предвидено да се подготви со ИПА-проектот за хармонизација на законодавството на полето на заштитата на потрошувачите. Во него ќе бидат инкорпорирани сите директиви што се однесуваат на заштитата на потрошувачите, со што ќе транспонираат и новите директиви од ЕУ. Последните извештаи од кај нас се дека евалуираат понудите за новиот ИПА-проект, и се очекува да почне да се реализира во почетокот на 2015 година и ќе трае две години – велат во Министерството за економија.

Освен законот, треба да се донесат и нови правилници, кои ќе ги штитат потрошувачките права. Нови правилници ќе се носат и од Агенцијата за храна, Агенцијата за електронски комуникации, Државниот пазарен инспекторат и други.

Според досегашниот закон, ако производот ви се расипе, во никој случај не можевте да си ги вратите парите. Трговецот беше должен да го однесе на поправка во сервис, а нов апарат можеше да се добие само во случај ако сервисерот каже дека истиот не може да се поправи. Искуствата кај нас велат дека и покрај поплаките, речиси секогаш потрошувачите го извлекувале подебелиот крај.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1