Аpple одобри користење на блокирање на снимање во близина на влади и собири


aPPLe_620x0

Факт е дека со развојот на технологијата дел од човештвото драстично го има подобрено квалитетот на животот притоа замерувајќи го фактот дека за возврат си ја има (про)дадено дел од слободата.

Пример за сите оние кои што имаат земено автомобил со далеинскиот управувач дека тоа е нешто кул, или пак автомобил со електронски брави, треба да го земат во предвид и фактот дека истите можат да бидат искористени од страна на властите за нивни потреби.

petent-onemogućavanje-snimanja-AppleЕлекторнскиот свет во денешницата е сериозна работа која треба да се разгледа со оглед на фактот што производите на Apple, компанија на која до неодамна и беше доделен патент кој и овозможува на компанијата бежично да ја исклучи камерата како и на одредени iPhone телефони во одредени локации.

Ваквото нешто предизвикува страв дека ваквите техники може да ги спречат граѓаните од комуникација едни со други, или со на пример снимање на виде за време на протести или некаков друг тип на настани од типот на политички конвенции или собири.
Денеска само еден кодиран сигнал наменет од властите, би можел да се пренесе до сите бежични уреди кои навлегуваат во „чусвтителна област“, со цел да се оневозможат сите функции за снимање.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1