АРХЕОЛОШКИ ВИБРАТОР: Пронајдена секс играчка од 18. век (ФОТО)


При археолошките ископувања во Гдањск беше пронајдена секс-играчка од втората половина на XVIII век.

Предметот со форма на фалус беше пронајден на место каде што некогаш имало тоалет. “Очигледно некогаш некој го испуштил”, коментира Марчин Тумински, прес секретарот на регионалната управа за чување на спомениците.18th-c-dildo-front-from-Gdansk-latrine.-Regional-Office-for-the-Protection-of-Monuments-200x300

Во околината пак е пронајденакерамика, накит и фрагменти од антички мечеви. Тоа дава основа на археолозите да укажуваат на тоа дека пред неколоку векови тука имало школа за мечување.”Чија сепак била секс-играчката никогаш нема да знаеме”, истакнува шефот на археолошкиот тим.

Во јануари годинава вакво откритие беше направено во Германија. Предметот сепак е многу постар од овој во Гдањск – над 28 000 години. Направен е од алевролит – тврда седиментна карпа, какви и болни асоцијации да предизвикува тоа.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1