Близнаци прв пат се видоа по 41 година


Кинески близнаци, кои денес се викаат Зенг Јонг и Ли Јонганг завршиле во различи семејства во 1972 година, откако нивната мајка ги дала на посвојување поради тешкиот живот

bliznaciНо двајцата браќа беа крајно изненадени кога повторно се сретнаа после 41 година, благодарејќи на пријателот Зенг Јонг, кој другиот близнак го застанал на улица и организирал средба

Зенг Јонг и Ли Јонганг седнаа и разговараа еден час, по што беа сигурни дека се близнаци. Двојката потоа ја пронајде својата 74-годишна мајка која живее повеќе од 1.500 километри од местото каде се најдоа и прославија повторно соединување на изгубеното семејство.

Пред 40 години, вакво сценарио не било посебно необично бидејќи многу родители сакале да ги спасат децата од глад и немаштија.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1