Брз како куршум: „Мајкрoсофт“ покажува што значи супербрзина на „Touch screan“


Тим од Мајкрсофт група за применување на наука, одлучи да го испита каков ќе биде резултатот, доколку ги елиминира, или во најмала рака значително го намали каснењето кое постои од моментот кога екранот уредот ќе биде допрен, до појавата на реакцијата.

Кај одредени уреди со игла со самото доцнење, со движењето на иглата, се добива една линија на самиот екран.
Тимот направил испитен екран на кој што доцнењето може да се намали за милисекунда. Се испоставило дека разликата е воодушевувачка. Кога доцнењето е намалено, корисникот има чувство дека навистина го поместува објектот, или црта шари на екранот.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1