Чудото не било чудо: Статуата на Богородица е премачкана со светлечка материја


 

25.09.2013., Medjugorje, BiH - I drugu vecer u obiteljskoj kuci vidjelice Vicke zasvijetlio je Gospin kip sto je izazvalo veliki interes vjernika i hodocasnika pa je kuca bila otvorena do kasno u noc.  Photo: Ivo Cagalj/PIXSELLЧудото од Меѓугорје сепак не е чудо, статуата на Богородица е премачкана со стронциев алуминат кој и’ овозможува да свети во мрак

„Ова е уште еден школски пример за природен феномен, кој се нарекува фосфоресцентност. Овој ефект се добива со цинк сулфид и стронциев алуминат “, вели д-р Павле Мочилац, хемичар во Институт за органска хемија и биохемија во Прага.

Тој вели дека некој, кој сакал да направи чудо, ја премачкал статуата и го лаже народот.

„Јасно е , тука нема чудо“, вели хемичарот, додавајќи дека е ова е само еден евтин трик за наивни.
Медиумите на интернет пронајдоа и оглас каде некој си продава ваква статута – притоа рекламирајќи ја дека свети во мрак.
2gospa
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1