Дали ви е задоволена жената – еве колку секс неделно е потребно


Најновото истражување покажало дека 75% од жените сакаат секс минимум три пати неделно. Од 5000 жени 46, 8% се задоволни од својот сексуален живот, додека 53,2% сакаат почесто да имаат сексуални односи.

Кога станува збор за оргазмот, околу 38,6% од жените го доживуваат врвот во секој сексуален чин, 23, 8% од нив често, 16,2% повремено, а 10,2%  има повеќе оргазми во еден сексуален чин. sex

Дури 8,4 отсто од жените ретко доживува оргазам во сексот со партнерот, а само 2,8 % никогаш.

Студијата покажала дека на жените за  добар секс најважна им е емоционалната приврзаност, односно постојано имаат взаемни чувства. Тоа го сметаат 53,2% од жените, додека 23,6% предиграта ја гледаат како лек за се. Како останати фактори ги наведуваат комуникацијата (10,4%), редовна сексуална активност (7%), воведување на новитет и разновидност (4 %).

Студијата исто така покажала кои се негативните фактори  кои најмногу влијаат на сексуалниот живот на жената.

Стрес 39,2%

Лоши односи со партнерот 28, 2%

Несигурни поради својот физички изглед 20 %

Грижа за мали деца 11,8%

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1