Дали знаете дека јадете фетуси од човечки суштества? се мачкате со нив, се лечите со нив?


Ако не сте свесни за ткивото на абортираниот фетус кој се наоѓа во целата палета на прехрамбени, козметички и фармацевски производи со кои се сретнувате во животот.

Кампањата за абортусот е развиена во сите делови на светот. Најмногу во развиените западни земји, каде човечката култура на живот се почитува се помалку, додека помалите развиени земји, поради своето незнаење, тоа го препуштаат на организациите од запад кој и тоа како добро го искористуваат нивното незнаење.

pepsi fetus3Без оглед на различните ставови на абортусот, зад кампањата под маската на слободата се кријат фармацевските, козметичките, но и прехрамбените индустрии, кои секојдневно ги употребуваат феталните клетки во нивните производи. Можеме да кажеме дека прекинатите фетуси се едно од главните состојки на голем број на производи во нашите животи. Ние секако не знаеме за тоа, но некои луѓе поради нивниот интерес не ни сакаат да бидеме свесни за тоа, затоа што на тој начин би го довеле во прашање набавкат на ткивото од фетусот.

Всушност од медицинската заедница отсекогаш постоело еден вид на возбуда кога станува збор за употребата на фетус за вакциницаија или трансплатацијата, а фетус технологијата значително е унапредена и во подрачјата на различни нервни и ендокрини болести.

Сега се мисли дека тоа всушност е хумано и дека со такво лечење всушност се спасува нечиј живот. Каков апсурд, ни треба мртов живот за да спасиме жив. Ајде некако би можеле да поминеме преку таа медицинска употреба, но доколку не сте знаеле фетусното ткиво се употребува во целата планета во прехрамбената индустрија. Така да ова е нешто помалку хумано!

Мртвиот живот спасува нов?

Постојат цели индустрии на храна, пијалоци и производи во кои се користи фетусното ткиво како една од главните состојки. Додека медицинската заедница со задоволство вели дека како се шири спектарот на употреба на фетусот, оние другите се прашуваат колку всушност е тоа морално со оглед на тоа што сите тие функционираат по принципот на понуда и побарувачка како ќе ја реализираат својата барачка со оглед на достапноста на ткивата на пазарот.

fetusАко спектарот на употреба на фетусот се шири, потребни се повеќе направени абортуси. Кога ќе го имаме тоа на ум, сосема е логично да се заклучи дека организациите како ОН и другите наизглед хумани организации односно организации за промоција на слободата, прикриено ќе ги поттикнуваат жените низ светот на изразување на својата слобода за абортус, а всушност соработуваат со тие индустрии кои живеат од абортусот.

Во моментов е познато како понудата ја задоволува побарувачката што всушност е и тажно затоа што оние кои тоа го прават всушност заработуваат преку компаниите кои промовираат смрт на невини суштества и силно успеваат во тоа затоа што ние сме тие кои јадеме, пиеме, се мачкаме и се лечиме со фетусите!


Профитот под маската на хуманоста!

Сеуште се поставува прашањето што ќе се случи кога побарувачката ќе ја надмине понудата? Кога желбата за профит скриена под маската на хуманоста на веќе споменатите организации ќе ја совлада огромната бирократија и законите кои наводно го штитат животот. Со оглед на тоа дека сите тие се поврзани, од медицинската струка, преку прехрамбената, до козметичката, неписмената жена во иднина може да очекува директен напад на нејзината утроба и животот кој таа го носи во себе.

Не ова не е претерано, ова веќе се случува само зад сцената, како и многу други работи кои работат под знамето на слободата. Нивната хумана интервенција на човештвото, всушност е средство со кои големите профитери на сметка на обичните луѓе создаваат донатори за свои неморални и зли креирани дела.

Ова се некои од брендовите кои морате да ги избегнувате доколку не сакате да јадете фетуси на човечки суштества, а кои се достапни на нашиот пазар.

pepsi fetusСите пијалоци кои се произведуваат под брендот Пепси, сите производи под брендот Nestle и Maggi, Craft Cadbury гумите за џвакање и бонбоните, производите од Neocutis компаниите кои за своите креми користат фетуси стари исклучиво стари по 14 недели. На листата се голем број на вакцини и многу лекови.

Се разбира дека овие производи не се единствените кои се достапни на нашиот пазар, но со ширењето на ЕУ се шири и пазарот на фетусни производи.

Избегнувајте ги овие производи и читајте ги етикетите и декларациите. Затоа што се додека има такви кои ги купуваат овие производи, ќе има и такви кои ги произведуваат.

Maxim.mk

Share Button

Tags:

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1