Дара Бубамара со средно сообраќајно, Северина основно, Цеца ветерина отсек свињарство


Најобразована меѓу пејачките е Неда Украден која има две дипломи и тоа од Правен и Филолошки факултет.

Зорица Брунцлик исто така има завршено Правен факултет во Ниш, додека Здравко Чолиќ завршил економија во Сараево.neda.jpg500

На естрадата има и со неочекувани дипломи како Милан Калиниќ и Адил Максутовиќ. Имено популарниот водител е пилот со завршена Пилотска академија а додека Адил е дипломиран криминолог.milan-kalinic

Ќерката на Весна Змијанац, Николија Јовановиќ завршила студии Меѓународен бизнис во Атина, а Милош Бојаниќ професијата сообраќаен инжинер ја заменил со музика.

Музички најобразовани со завршена Музичка академија се Жељко Јоксимовиќ, Биља Крстиќ, Корнелије Ковач и Зорана Павиќ.zeljko1

Од друга страна списокот на „средношколци“ е нешто подолг.

Дара Бубамара завршила средно сообраќајно, Цеца Ражњатовиќ, Земјоделско училиште отсек свињарство, а Драгана Мирковиќ и Мира Шкориќ – трговско училиште.ceca2-620x400

На естрадата има и многу популарани пејачи кои имаат завршено само основно образование. Една  од нив е  Северина, потоа Злата Петровиќ, Љуба Аличиќ, Хасан Дудиќ, Ера Ојданиќ и Весна Змијанац која има завршено и дактилографски курс.seve-610x396

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1