Денес 2122 Валентини во скопско ќе слават именден – еве што значи името


Најмалку жени со ова име има во полошко 237, додека во скопско се најзастапени и името се среќава 2122 пати. Во североисточниот регион има 646 Валентини и 24 мажи кои го носат името Валентин.

Според податоците на Државниот завод за статистика, името Валентин е најчесто во пелагонискиот регион каде се среќава 308 пати, а најмалку во полошко каде ова име го носи 21 човек.

 

valentina

Латинска Значење:
Името Валентина значењето е: Храбар; Силен.

valentina-633409181611063750-1Луѓето со ова име има длабока внатрешна потреба за мир и тишина, имаат желба да го разберат и анализираат светот во кој живеат, и да спознаат подлабоки вистини.

Луѓето со ова име се надлежни, практични, и често имаат голема моќ и богатство. Тие имаат тенденција да бидат успешни во бизнис и комерцијални работи, и се способни да постигнат големи материјални соништа. Бидејќи тие често се фокусираат силно на бизнис и достигнувања, може да го занемарат својот приватен живот.

Песни за Валентина

Valentina, sung by Andres Calamaro
Natalya Rudakova as Valentina Vasilev in Transporter 3
Valentine, Twelfth Night by William Shakespeare
Valentina (fashion designer), Valentina Nicholaevna Sanina Schlee, Russian fashion designer
Elizabeth Miklosi aka Valentina, American professional wrestler
Valentina Diaz (TV show), character on Devious Maids
Valentina (comic book), an Italian comic book by Guido Crepax
Valentina (film), a 1950 Argentine film
Valentina (sauce), a Mexican hot sauce
Valentina (Darna), a supervillain in the Filipino comic book Darna
Valentina Allegra de Fontaine, fictional espionage agent in the Marvel Comics universe

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1