Драма во “Забела”- Побуна ден после префрлувањето на Легија


Акција во ноќта помеѓу неделата и понеделникот, итно ангажирана Втората противтерористичка единица од Првиот одред на Жандермеријата. Ден пред тоа, Легија префрлен во Белград.

Затворениците во затворот “Забела” се обиделе да организираат побуна ноќта помеѓу неделата и понеделникот поради што присуството на Жандермеријата било значајно зголемено внатре во затворот и во околината- дознал Press
Побуната била планирана во моментот кога меѓу затворениците се расчуло дека Легија и сотанатите обвинети за вооружена побуна JSO се префрлени во затворот во Белград каде треба да им започне судењето

Иренa Мрческа

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1