Еве каде не смеете да имате црна боја дома


Црната боја е полна со мистериозна и префинета Фенг Шуи енергија – енергија на моќ и заштита.

Таа е боја на ноќта, длабоките води, па со користењето на црната боја според Фенг Шуи добивате во длабочина, јачина и дефиниција на било кој простор.soba stan namestaj mebel crn

Во Фенг Шуи, црната боја му припаѓа на елементот Вода и тоа е бојата на Јинот, односно на пасивната енергија на Јин-Јанг комбинацијата. Црната боја е основа и темел на секоја декорација во домот.

Таа може да се користи за истакнување на другите Фенг Шуи бои, какои и за донесување на јачина во секоја просторија. Црната боја треба целосно да ја избегнувате во јужните деловите на просторијата, додека во умерени количини може да се користи во детските соби, на влезот во кујната и во трпезаријата.

Исто така оваа боја носи втемелување и стабилност со себе и затоа треба да се користи  до нивото на окото. Оваа боја е и одличен лек според Фенг Шуи и доколку е правилно искористена во северниот дел на вашиот животен простор може да привлече поволни прилики во работата и на деловен план.

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1