Сијалиците намерно се направени брзо да прегоруваат: Доказ – 100 годишна светилка се уште свети (Видео)


Најстарата светилка на светот свети цели 110 години – никогаш не е изгасната и никако да се расипе. Сместена е во една противпожарна станица и наполни 110 години. Сијалицата ја снимаат 24 часа камери – и досега се расипале 3 камери, а светилката ниту да трепне. Има 4 вати а свети од 1901 година

sijalica 100 godНекогаш производите биле правени за да траат, а сега за да се расипуваат, приморувајќи ги потрошувачите постојано да купуваат и да трошат средства. Постои и теорија на заговор дека постои посебен картел кој ги обврзува произведувачите на светилки да не ги прават да траат подолго од одреден број часови – по што се расипуваат. Ако некој не го почитува ова добива драконски казни. На тој начин потрошувачите се принудени постојано да купуваат нови светилки и нормално да го полнат џебот на потрошувачите.

MKnews.MK – подготвува целосна тема околу ,,картелот на светлината,, со фотографии, видеа, документи и сведочења од инволвираните во светот. Наскоро ќе биде објавен комплетниот текст на нашиот сајт. Во меѓувреме гледајте и чудете се како оваа светилка свети без престан 110 години.

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1