Европа копира закони од Хитлер


 

Националистичката социјалистичка германска работничка партија, позната и како нацистичка партија, е една од најпознатите злогласни политички партии кои биле создадени низ човековата историја и се движеле по планетава Земја.

Тие станаа до тој степен познати (или озлогласени) поради сериозните акти на човечка суровост и нечовечно однесување кон други нации. Сепак оваа партија спроведувала голем број на политики, чие значење останало до ден денес, како во Европа, така и кај нас. Некои од нивните закони ги применуваме сите ние.
Еве неколку факти за Германија и нацистите денес.
-Нацистичка Германија беше првата земја во светот што ја забрани практиката на вивискеција, а целосната забрана во оваа земја се случи во 1993 година. Денеска голем број од најактуелните закони околу ваквата практика се копираат од оригиналните нацистички закони.
-Во 1934 година, во Германија беше донесен закон против ловење, односно беше донесен закон кој регулираше колку животни можат да бидат убиени на годишно ниво. Овие закони можат да се забележат и во голем број на програми на денешните политички партии.
-Адолф Хитлер бил до тој степен против пушењето, што наводно не може да издржи да биде во иста просторија со некој кој пушел. Поради ова нацистите создале анти-тутунско движење, а потоа биле донесени и закони за забрана на пушење на јавни места и регулирани рекламирања на ваквите производи. Исто така им наложиле неверојатни даноци за цигарите.
-Начинот на кој ги мачеле луѓето, со кои денеска сите ние ги користиме постигнатите медицински достигнувања и предности, може да се каже дека се применуваат и до ден денешен. На пример следената хипотермија во концетрационите кампови. И до ден денешен се користат методи за повторно загревање на телото, кое страда од хипотермија.
-Човекот кој што ја измисли денешната модерна ракета, всушност бил член на нацистичката партија. Па поради тоа што нацистичката партија била таа која што му дозволила да ја изгради ракетата, ние треба да им се заблагодариме токму на нив за изградбата на денешните модерни ракети.

Share Button
Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1