Форд гради виртуелна фабрика


Се е удрено на штедење – но не се штеди на иновации кои ќе и овозможат на фабриката да заштеди. Најновата информација е дека Форд ќе гради виртуелна фабрика.

Овој потег ќе и овозможи на компанијата да го подобри квалитетот, но и да ги смали трошоците за производство на автомобили.

Најновата виртуелна фабрика преку компјутерската симулација на монтажниот процес и овозможува на компанијата да ги тестира процесите на производство пред да инвестира во вистински ресурси за вистинско производство.

Форд користи софистицирана технологија на камери за скенирање и дигитализација на реални делови за автомобили со кои потоа создава 3д монтажа.

Виртуелниот работник крстен ,,Џек,, може да ги симулира акциите и на мажите и на жените запослени на монтажните линии, каде би можеле да погрешат, каде се поспори и зошто.

Share Button

Tags: , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1