Фотографии од човечко тело во движење


 

Јапонскиот фотограф Шиничи Марујама е автор на интересна серија од фотографии наречена “Nude”. Секоја фотографија покажува апстрактна фугура со месо-боја која фсушност е гол субјект кој танцува пред камера.

Иако изгледа како фотографиите да биле направени со издолжена ексозиција, тие се всушност комбинација од 10 илјади индивидуални фотографии од секој танцувач. На крај добиваме слика на која моделот е „изгубен“ во своето движење.

Share Button
Ирма Башеска

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1