Го егзекутирале со нова инекција – нешто тргнало наопаку – умирал во агонија 15 минути


Над убиецот на трудницата Денис Мекгвајер, денеска била извршена смртна казна, така што му била ставена мешавина од седативни мидазолами и средства за намалување на болки-хидроморфон – што е нов состав на инекција за егзекуција и не е според досегашните протоколи

9338304.siОхајо, до сега ги извршуваше смртните казни користејќи пентобарбитол, кој го увезуваше од Данска, но со новите закони на ЕУ, забранет е увоз на овој лек во САД поради тоа што се користел за овие цели.

Мекгвајер, долго умирал по ставањето на новата инекција и неколку пати гласно и болно викал. Сето тоа го набљудувале неговите деца, кои поради тоа што се поголеми, законот им дозволува да присуствуваат на извршувањето на смртна казна над нивниот татко.

Од моментот кога му била дадена смртоносната инекција, Мегвајер живеел уште 15 минути. Тој е осуден поради силување и убиство на трудница во 1989 година.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1