Станува збор за лосот чија снимка претходно го обиколила светот, а била направена кога тој му се доближил и почнал да го душка фотографот Џејмс Јорк кој седел покрај пат во паркот. Снимката станала хит на Јутјуб.

Лосот истото го правел и со други посетители на паркот.Тоа ги загрижило ренџерите во паркот кои оцениле дека е невозможно лосот да го научат повторно да се плаши од луѓето.