Хуманитарен концерт на Уличните уметници на плоштад Македонија


Во 18 часот на плоштадот Македонија пред ресторанот „Пелистер“ ќе се одржи хуманитарен јавен настан со Уличните уметници под мотото „Од сиромашни за сиромашни“.

Концертот е во рамки на Втората конференција на лица кои живеат во сиромаштија и социјална исклученост.

Овој настан е организиран од Македонска платформа против сиромаштија (МППС). Средствата кои ќе бидат обезбедени од овој хуманитарен настан ќе бидат наменети за јакнење на капацитетите за развивање на продажни и комуникациски вештини на лицата од маргинализираните групи, а воедно се и продавачи на уличниот магазин „Лице в лице“.

Магазинот е дел од регионалната платформа за активизам „Лицеулице“ која се спроведува во Србија, Босна и Херцеговина, Косово и преку Центарот за медиумски активности – во Македонија. Вакво списание излегува во Србија веќе година и половина, и по тој пример, и ова македонско издание го продаваат наши сограѓани кои припаѓаат на најранливите категории во општеството.

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1