Игнорирајте го новото предупредување на Фејсбук – Измама е


Деновиве на Фејсбук циркулира лажно предупредување. Наводно, корисниците кои го гледаат овој прозорец со известување за привремено заклучување на профилот не треба да кликнат “Continue” затоа што ќе инсталираат вирус кој ќе им ги избрише сите податоци на компјутерот.

news_43142Ова предупреудвање не само што е лажно, туку е и контрапродуктивно и не помага никому, затоа игнорирајте го.

Лажното предупреудвање содржи снимка на прозорецот со известувањето на Фејсбук. Овој систем на предупредување на корисниците не е нов, а лани ФБ ја прошири услугата со помош на која корисниците можат да преземат одбран антивирус.

Лажното предупредување може да биде уверливо затоа што сличните известувања често се дел од спам или фишинг измамите кои корисниците ги добиваат со порака дека ако не кликнат на линкот или не го отворат фајлот ќе им биде блокиреан профилот.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1