Организаторите за доделување на Нобеловата награда за физика признале дека никој не знае каде е професорот Хигс и дали воопшто знае дека ја добил наградата.

Според некои негови колеги, 84-годишниот професор заминал на одмор во шкотските шуми за да го избегне притисокот од медиумите.

– Недостапен е, и тоа е добро за него. Ниту мене не ми кажа каде ќе оди – изјавил еден негов близок соработник.