Истражување кои се најемотивни народи – од Балканот Хрватите најладни па Македонците


 

Според истражувањето на Gallup, за степенот на емотивноста на народите биле анализирани 152 земји.

На врвот на листата се оние кои се мртви ладни, а на дното оние кои емотивни. Сингапурците според ова истражување не покажуваат чуства, бес, психичка болка или негативни емоции. Дури и не се смеат многу, вели истражувањето.

Од балканските земји Хрватите се на високо 30 место како нај неемотивни, Македонците на 35, Србите на 41, Босанците на 44, Црногорците на 55, Албанците на 65 објави businessweek.com

Истражувањето се спровело така што се одговарало на прашања како Дали сте се одмориле добро? Дали кон вас се однесуваа со почит? Дали се смеевте? Дали почуствувате бол, грижа, тага или бес?
Врвот им припаднал на Сингапурците, а најемотивни се Филипинците, Салвадорците, Колумбијците

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1