Каде заврши германското злато?


Германската централна банка не успеа правилно да ја надгледува ревизијата на златните резерви.

Федералните ревизори во оваа земја, јавно ја критикуваа цетнралната банка и велат дека истата треба да биде повеќе про-активна кога станува збор за преземање на контролата и одговорноста за златото на земјата кое се чува во окрузите на САД, Велика Британија и Франција. Истото вреди околу десетици милијарди долари“.

3400 тони злато во вредност од 190,000,000 000 долари се наоѓа во САД, Централната банка на Франција и на Англија. Повеќето од тоа злато се наоѓа таму од крајот на Студената војна и советксата инвазија.

Philipp Missfelder,од канцеларијата на Ангела Меркел и официјално побарал од Бундесбанк да дозволат да се прегледаат златните прачки во Париз и Лондон, но централната банка го одбила барањето, наведено било дека нема доволно соби за посетители во тие објекти и затоа неможе да им дозволи да додјат и да направат увид, пишува германски Билд.

Никој точно не знае колку, а ни дали се таму каде што се тврди залтните резерви од времето на војната.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1