Како 6 Интернационални Приватни Банки го контролираат светот (Видео)


 

Сите патишта завршуваат до едно и само едно семејство. Фамилијата Ротшид својата позиција ја стекнаа преку лаги, манипулации и убиства.

Нивната крвна линија исто така се поврзува со кралските семејства низ Европа, како и големите лидерски фамилии меѓу кои се и оние на Колинс, Фриман, Кенеди, Морган, Рокфелер, Опенхајмер и Астор. Важно е да се напомене дека најголемите банки, сега главно се во сопственост на колективните влади. Ова всушност го има поврдено и истражувањето на CAFR спроведено од страна на Волтер Бариенс.
Меѓународниот банкарски картел може да се забележи и во Банката за меѓународни порамнувања стационирана во Базел Швајцарија, позната уште и како банка на централните банки (58 централни банки) и на американските Федерални резерви. Погледнете ги само банкарските магнати од семејството Ротшилд во Европа па се до ЈП Морган и останатте неколку фамилии во САД.

Банките не само што ги контролираат владите туку и ги назначуваат политичарите преку донациите за кампања. Најдобар пример дека владите се во служба на политичарите, покажува и администрацијата на Обама и историското финансиско профитиерство од обете страни, (финансии земени од страна на неговата партија од банкарските институции), за финансирање на предизборната кампања.

Share Button

Tags:

Љубиша Владимиров

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1