Како да препознаете дали дечкото ви е посесивен лудак


Насилникот е лесно да се препознае и уште полесно да го напуштиш. Секој од нас во некои суптилен начин се обидува да манипулира со партнер, но понекогаш тоа се случува кај некои опсесивна желба да го стори тоа во секое време.

 

Постојат два вида на мажи : тепачи и оние кои манипулираат со емоции.

1- ве обесхрабрува
Секогаш ќе се обиде да ви помогне во тешки ситуации. Ќе стави на знаење дека не може да функционира без тебе. Тој не ве почитува и само ќе ужива во плодовите на вашиот труд.

2- Тој не сака да излегуваш со пријатели.
Те убедува дека пријателите  имаат лошо влијание врз вашата врска . Тој почнува да ги “оцрнува ” луѓето со кои дружиш и пиеш кафе. Крајната цел му е е да го имаш само него .

3 – Ве тера да се сомневате сами во себе и вашите вредности .
Тој игра “игра” и се обидува да ве фати на трик-прашања. Тој се обидува да ве збуни со контрадикторни одговори, со што ке постигне пред него да се чуствувате како личност која малку вреди – без него.

4 – Тој сака да знае се за тебе
Тој мрази тајни и ви кажува се за себе. Очекува исто и од вас, па немојте да бидете изненадени ако ве праша и за лозинката на Фејсбук. Сакаат да го знаат секој детал од вашиот живот, а ако го одбиете за нешто, ке направи драма како со тоа многу си го повредила.

5 – Те Демне
Тој сака да се гледате  колку што е можно повеќе и сакаат да знаат сè за она што го правите.

6 – Тој не сака да поминувате време без него
Ова е многу лесно да се забележи: Ако излезеш со другаркати една вечер, тој ќе се лути, особено ако му кажат подоцна дека сте си поминале супер.

7 – Сака да триумфира
Бара неачин да те натера да мислиш дека ти си згрешила, и да ти рече -ти  реков јас на тебе …” Исто така е неговата омилена поговорка.

8 – Љубоморен
Првично, љубомората може да е интересен зачин на твојата љубов, но по некое време ќе сфататиш дека неговите граници се на раб  на лудило.

9 – Вие нема да можете да направите ништо без него
Тој смета дека сите ваши успеси се резултат на неговиот ангажман, и дека само тој е способен од тебе да “направи човек”.

10 – Секогаш е во право
Но вие не сте. Тој секогаш ја префрла вината на друго лице. Ако некогаш направите грешка, ќе се погрижи тоа да ти го споменива до крајот на животот.

11 – Тој е саможивник
Тој не сака кога ќе излегуваш со пријатели, но бара да го разбереш кога тој ке сака да излезе со пријателите.

12 – Тој донесува одлуки
Првично, тоа е вистински кавалер кој секогаш знае што сака, но на крајот тоа ќе прерасне во манипулација и ке ги носи сите одлуки во своја корист

13 – Кога ќе се спротивставите, тој попушта
Ова е многу перфиден начин во посесивци: штом ги соочите, дејствуваат како се очајно повредени. Може дури и да плаче.

14 – Дали сметаш дека ја губиш слободата ?
Ќе се најдете во ситуација да го прашаш за дозвола за се што ќе посакаш да направиш. Мислиш  дека тој е најдобриот што некогаш ти се случили од него ќе бараш  совети за се и сешто.

15 – Веќе не знаеш што сакаш
Целиот живот се врти околу неговите цели. Тој ќе ве уверува дека само со него сте среќни и ке ве убеди дека тоа е така, а и ќе почнете да  верувате. Неговата среќа станува твоја и неговите потреби и вкусови, твои потреби и вкусови.

Share Button
Андријана Станојовска

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1