Се појавила порно снимка на македонска новинарка!!!


Наместо да ја објавиме веста дека се појавила порно снимка на македонска новинарка како орално го задоволува својот дечко ние одлучивме да ја објавиме наместо тоа оваа вест. Прочитајте ја – пораката од оваа вест е многу поважна од порно снимките 🙂 🙂 🙂 🙂

Хуманоста ја заборавивме, сложноста уште повеќе – Ова е прикаска за УБУНТУ нешто на што би требало сите ние да се потсетиме, а не потсетува оваа прекрасна прикаска за здруженоста на дечињата од едно африканско племе.

 Еден антрополог кој истражувал племе во Африка им предложил на дечињата да играат игра. Целта била да види како дечињата кои се гладни ќе се однесуваат кога ќе им се понуди храна.

Крај дрвото ставил корпа полна со овошје и им рекол на дечињата – првото дете кое ќе ја дофати корпата, за него е целото овошје. Дечињата се наредиле и чекале антропологот да им даде знак. Кога им рекол ајде потрчајте, дечињата се фатиле сите за рачињата и трчале заедно.

Кога стасале до корпата седнале сите заедно и во истовреме со рачињата сите ја допреле корпата.

Кога ги прашал зачудениот антрополоф зошто го сториле тоа, кога вака има по многу малку за секого, а така барем еден ќе се најадел. Дечињата во глас му одговориле ”УБУНТУ. ,, Како еден од нас ќе биде среќен ако сите други се несреќни?

”УБУНТУ”, во нивната култура значи: ”Ја сум, затоа што сме ние” Или како што ние велиме: ”Сите за еден, еден за сите”

Ова сме го подзаборавиле згазени од беспарицата, брзиот живот, желбата за напредок. Но би требало да се потсетиме на вистинските човечки вредности – да се потсетиме на УБУНТУ

Инаку веста за порно снимката на новинарката ја објави  skandal.com.mk

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1