Какво детство имавте вие – потсетете се – а потоа помислете какво им давате на вашите деца


igra_narodna_topkaВратете се малку назад во времето и потсете се како вам ви мина детството. Познати ли ви се овие ситуации 🙂

Превземено од – Sale J

Се сеќаваш ли кога бевме деца:
 • -од WC викавме “Мамо! Готов сум”.
 • -ѕвоневме на вратата на комшијата и бегавме
 • -гo истуравме цело tic-tac пакетче во уста и од него пиевме вода.
 • -мразевме кога на роденден ќе ни подареа облека наместо играчка
 • -пиевме сок од јаболка или вишна и се преправавме дека пиеме вино.
 • -гледавме цртани во 7 и 15, а потоа знаевме дека е време за спиење
 • -најстрашниот човек беше “старо купувам”
 • -жмуревме кога на ТВ ќе имаше љубовна сцена
 • -им се кривевме на луѓето кој возеа позади нашиот автомобил
 • -пушевме грисини -фаќавме снегулки со јазикот
 • -гњуревме во када
 • -правевме шатори од столици и ќебиња
 • -си игравме купувач и продавач
 • -читавме стрипови и се разменувавме со нив
 • -крадевме цреши, јаболка, круши и цвеќиња
 • -војувавме со децата од другото маало
 • -правевме чатали, стрели и пушки на тапи
 • -се радувавме на сите вујковци и чичковци од Америка, Германија …
 • -распустот го поминувавме со баба и дедо
 • -наместо креда кршевме цигли за да цртаме на асвалтот
 • -крадевме песок и цемент и градевме бункери
 • -си игравме жмурки, камај, џамија,школка, народна
 • -со брканица се загревавме
 • -кога трчавме на дождот без никаква цел
 • -кога раскажувавме филмови на клупа
 • -кога ги криевме мачињата, поголемите деца да не ги најдат
 • -цел ден игравме фудбал во прашината и кога ќе се вратевме дома, не не препознаваа
 • -се пукавме со црвенки
 • -се враќавме дома само да ни дадат
 • сендвич и пак се враќавме надвор
 • -кога роднините ќе ни дадеа пари за на флипери
 • -кога сите бевме во банди и имавме тајни

Детството на денешното дете се сведува на ТВ, компјутер, плејстејшн, мобилен или на некоја слична технолошка справа. Драги родители, поклонете им го детството на вашите деца- го заслужуваат!!

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1