Ќе се конфискува имотот на Велија Рамковски и обвинетите од „Пајажина“


Од Агенцијата за управување за одзмен имот е отворена постапка за конфискација на имотот и сметките на осудените од случајот „Пајажина“- пренесува ПлусИнфо.

velija ramkovski12-те осудени во случајот треба да платат 4.5 милиони евра за затаен данок и побарувања од страна на доверителите.

– Во тек е постапка за преземање правни дејствија кои се во надлежност на Агенцијата за управување со одземен имот, а се однесуваат на конфискација на подвижни предмети, недвижнини, парични средства, како и друг имот со кој ќе се намири имотната корист утврдена во правосилната пресуда по предметот „Пајажина“. Во моментов се преземаат оперативни дејствија, обемна е пресудата и сè уште не се знае дали ќе има проширена конфискација, велат од Агенцијата за Плусинфо.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1