Ќе се укинува роамингот во ЕУ?


Spy-Software-for-Cell-PhonesПотпретседателката на Европската Комисија Нели Круз го повика Европскиот парламент да ги принуди мобилните оператори да престанат да наплаќаат роаминг во Европската унија.
Ова според Круз би требало веќе да стартува од 2014 година. Европската комисија и претходно ги критикуваше мобилните оператори поради виоките цени на роамингот, а постави и лимит за тоа колку тие може да наплаќаат за протокот на интернет во роаминг
Причините за ова барање се тоа што на ЕУ се гледа како на зеднички пазар поради што нема логика да се наплаќа роаминг.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1