Кондоми на никотинска база


Швеѓаните создале  нов кондом со никотин, со кој  сакаат да им помогнат  на луѓето кои се откажуваат од цигарите по добра “партија” секс да не добиваат желба за цигара.

 

Тешки пушачи тврдат дека најтешко е да не се запли цигара после јадење, утринско кафе без цигара, но ако добар секс не е “зачинет” со цигара, тој секс исто како никогаш да не се случил, велеле испитаниците.

Швеѓаните нашле решение за овој проблем – Кондомите од никотин се нов производ. Авторите на оваа интересена “играчка” велат дека нивната цел е да им помогне на луѓето кои ги оставаат цигарите.
Кондомите зачинети со никотин се  производ на шведската компанија Pharmacialateks Aktiebolaget.
Кондомите во продажба се пуштени во  САД 2011 година, а производителот тврди дека поради подмачкувањето збогатено со никотин, се помага желбата за цигара веднаш по сексуалниот однос да се намали.

Share Button
Андријана Станојовска

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1