Косовската Влада ги ослободи од таксата од 100 отсто стоките увезени од Србија пред санкциите


Владата на Косово на денешната седница одлучи сите стоки увезени од Србија во Косово пред 21 ноември 2018, кога се воведе такста од 100 отсто за српските производи, да се ослободат од таа такса.

Во владиното соопштение се вели дека е усвоена одлука за измена и дополнување на одлуката на Владата од 21 ноември 2018 година, со што „се исклучуваат од таксата стоките со потекло од Србија и Босна и Херцеговина кои се увезени пред тој датум и кои се нашле во царински процедури под одложен режим (царински депоа, привремен увоз, обработка во царинска контрола и внатрешна контрола) при нивното пуштање во слободен промет“.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1