Куќа од весници, од коски, пластични шишиња (Фото)


Во 1922 година човек по име Elis Stenman ја изградил оваа куќа. Како материјал употребувал единствено весници. Дури и намештајот во куќата е направен исклучиво од весници.

Оваа куќа е направена од коски од мамут.

Сол – да, оваа куќа е направена од плочи од сол. Изградена е во Боливија и е претворена во хотел.

Овој храм на Будистите во Тајланд е изграден од милиони чаши за пиво. А мозаикот во храмот е направен од капачиња од пиво.  Го изградиле за да покажат колку светот фрла и како рециклираното може убаво да се употреби.

Оваа куќа е направена од пластични шишиња. Не ги чинела многу изградбата зошто шишињата ги собирале наоколу. Се наоѓа во Нигерија и е туристичка атракција.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1