Купил слика за 1200 фунти – а е уникат кој вреди 35 милиони, дел од најпорнографската слика


article-2275096-176928FD000005DC-290_634x448Конечно и тоа сосема случајно е откриен идентитетот на жената која е насликана на познатата слика на Гистав Курбе „Потеклото на светот“, создадена во 1866 година.

Оваа слика која многумина ја сметаа за порногравска не била изложена се до 1988 година и тоа само телото додек главата на жената недостасувала.

Се смета дека тоа е намерно за да се заштити достоинството на насликаната жена. Сега по толку години најдена е и главата.

article-2275096-17692911000005DC-72_634x358

article-2275096-17692901000005DC-280_634x356

Љубител на уметност купил слика на распродажба на мебел за само 1200 фунти. Сега е птоврдено дека тоа е токму главата на жената која недостасуа од славната слика. Проценето е дека вреди цели 35 милиони фунти. Сопственикот изјавил дека сонува за тоа главата и телото да бидат споени.

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1