Македонците повеќе летале со авион отколку што патувале со воз


Зголемен број патници во воздушниот сообраќај, намален во железничкиот.
Во третото тримесечје од годинава во патничкиот превоз патувале 3.804.000 патници, а лани 3.841.000.
Бројот на превезени патници во железничкиот сообраќај во третото тромесечје се намалил за над 100.000 патници, односно годинава биле превезени 244.000 патници, за разлика од лани истиот период кога биле превезени 352 илјади патници.

Зголемување на бројот на превезени патници има во воздухопловниот превоз, каде за истиот период годинава биле превезени 306.512 патници, додека лани биле превезени 298.550.

Share Button
MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1