Мало кутре со големо срце. Чивава пронајде загубени девојчиња во шума.


 

Чивавата Бел ги пронајде загубенте девојчиња во шумата, во близина на Атланта.

Девојчињата се загубиле играјќи си во шумата. По неколку часа потрага на родителите кои побарале помош од пожарникарите и полицијата, чивавата ги го почувствувала мирисот на девојчињата кои биле на 5 и на 8 годишна возраст.

Мајката на девојчињата, Ребека Парга, изјавила дека чивавата Бел поминувала по неколку часа во денот со нејзините ќерки и добро ги познавала.

По овој настан, Бел стана најдобрата чивава-трагач во Америка. Вообичаено е во вакви случаи да се употребуваат кучиња, но не и од оваа минијатурна раса.

 

Tags: , , ,

Ристе Kaратановски

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1