Mark Zuckerberg се пофали – Фејсбук има 1 милијарда активни корисници месечно


Додека корисниците ги стресе веста дека фејсбук тестира опција и на мала врата воведува плаќање на објавување на постови, Mark Zuckerberg на својот профил се пофали дека утринава фејсбук имал повеќе од 1 милијарда активни корисници месечно.

 Во својот пост Марк вели

,, утринава има повеќе од 1 милијарда луѓе кои користат фејсбук активно секој месец. Ако го читате ова ви благодарам што ми дадовте шанса мене и на мојот мал тим, чест да ви служиме. Да се помогне на билион луже да се поврзат е прекрасно и е работа за која сум горд во својот живот.

Обврзан сум и посветен секој ден да работам на тоа фејсбук да биде подобар за вас. И се надевам дека заедно со вас ќе бидеме во можност еден ден да го поврземе и останатиот дел од светот исто така.

 Mark Zuckerberg

This morning, there are more than one billion people using Facebook actively each month.
If you’re reading this: thank you for giving me and my little team the honor of serving you.
Helping a billion people connect is amazing, humbling and by far the thing I am most proud of in my life.
I am committed to working every day to make Facebook better for you, and hopefully together one day we will be able to connect the rest of the world too.

Инаку Корисниците забележаа дека во последно време фејсбук ги ограничи појавувањата на статуси во ,,news feed,, односно веќе не ви излегува секој пост од вашите пријатели туку по случаен избор фејсбук одредува кој статус ќе се појави и кај кого. Социјалната мрежа Фејсбук започна нова опција во САД и уште неколку земји со која на корисниците им овозможува да ги промовираат своите статуси и фотографии. За почеток оваа опција е наводно за оние кои сакаат нивниот статус со сигурност да биде виден и е на доброволна основа, но познавачите велат ова е обид или тест на Фејсбук да види како ќе реагираат корисниците како во индина би ја проширил оваа опција на сите.

Повеќе инфо за ова –

Фејсбук почна тест – ќе наплаќа објава на статуси и фотографии (Фото)

Tags: , , , ,

MK News

Автор инфо

No comments yet.

Остави коментар

UA-33057274-1